Izvor slike: Tportal

Vođa Restart koalicije Davor Bernardić u razgovoru za RTL objasnio je kako će uvjeriti birače i građane da će on svoje ideje i obećanja provesti u djelo, a konstatirao je da građani nisu oduševljeni pustim i praznim obećanjima koje je do sada plasirao HDZ.

“Građani su razočarani, izgubili su povjerenje u institucije, politiku, 11 ministara je moralo otići zbog korupcije. Vidjeli su najkorumpiraniji Sabor u hrvatskoj povijesti gdje su se vladajući održavali zahvaljujući žetončićima”, rekao je Bernardić dodajući da će Restart koalicija vratiti to izgubljeno povjerenje.

“To je poanta našeg okupljanja i našeg predizbornog programa – novi početak Hrvatske”, dodaje.

Upitan koja je ključna razlika između Restart koalicije i HDZ-a, Bernardić kaže: ‘Imamo najbolji tim i najbolji program. Jedini imamo jasan program kako izvući zemlju iz krize, kako potaknuti investicije, modernizirati zdravstvo, digitalizirati našu zemlju, kako se beskompromisno boriti protiv korupcije i kako smanjiti državnu upravu.”

Andrej Plenković tvrdi da Miroslav Škoro radi za Bernardića, no on to odlučno opovrgava.

“Plenković pokušava imitirati Sanadera s porukom: Glas za Škoru je glas za HDZ. Očito je da je glas za Škoru, glas za HDZ. Isto kao što je glas za HDZ, glas za Škoru. Vidjeli ste da je Škoro izjavio da bi Plenković bio dobar ministar vanjskih poslova u njegovoj vladi. On pokušava loše kopirati Sanadera dok ga dobro kopira u jednoj drugoj priči, tu ga je nadmašio, tu je puno maestralniji od njega, a to je korupcija jer mu je 11 ministara moralo otići zbog sumnje na korupciju”.

Premijer Plenković više puta je ponovio kako se Bernardić svojim istupima diskvalificirao za bilo kakvu važniju dužnost. Šef oporbe kaže kako će građani 5. srpnja reći što misle o Plenkoviću.

Ističe da se ne boji sučeljavanja s njim.

“Mi smo potvrdili sučeljavanje na RTL-u 29. lipnja. Apsolutno nema straha, ja jedva čekam sučeljavanje. Ono što se sada događa je da on neuspješno pokušavakukati i zapomagati putem medija da sam ja odbio sučeljavanje. Ja nisam odbio nikakvo sučeljavanje. Odbio sam prije početka izborne kampanje sudjelovati u predizbornom showu koji je on organizirao na HRT-u”, kazao je.

Odbio je mogućnost suradnje s nekom desnom političkom opcijom, primjerice Mostom, u slučaju da im nedostaje mandata da sastavi stabilnu većinu.

“Naša koalicija će biti stabilna. Po anketama, Grabar-Kitarović je još predsjednica Hrvatske, a HDZ je na europskim izborima dobio 6 ili 7 mandata, a mi 2. Toliko o anketama. Uživamo podršku građana, to je najvažnija anketa. Osjećamo veliku potporu i zato sam nikad uvjereniji da ćemo pobijediti na izborima”, kazao je Bernardić.

AUTOR: HR-vjesnik