Sandra Benčić u razgovoru za N1 rekla je da se našla s Nikolom Vukovićem na njegovo traženje.

“Dobila sam informaciju da se on želi sastati sa mnom. Kad netko želi razgovor, najčešće ga i dobije. Vuković je došao na sastanak nakon što mu je priopćeno da je razriješen. To je i bio moj uvjet.

Foto: hr-vjesnik

Pristala sam zato jer sam vidjela da ima potrebu razgovarati da želi iznijeti neke stvari, pa čak i ako to podrazumijeva da dva sata moram sjediti da bi se on istresao… “, rekla je Benčić.

“Sastanak me tražio preko Juričana, oni su u prijateljskim odnosima”, dodala je.

“Ja i Juričan se znamo duže vrijeme, on nije član stranke i platforme, i nije mi bilo čudno da me on nazvao jer znam da on zna Vukovića. I u prijateljskim je odnosima s njegovim sinom”, rekla je Benčić.

“Nije bilo nužno da bude posredovanje, ja bih se javila Vukoviću da me nazvao. S obzirom na to da je to osoba koju sam ja poznavala, koja je tražila sastanak nakon što je razriješena, nije postojao niti jedan razlog da ga odbijem.

Zašto gospodin Vuković radi tako kako radi, to je njegova stvar. Ja osobno nikad nisam niti ću govoriti ružno.

Nikad nije bilo riječi o samooj odluci jer je ta odluka bila gotova. Jer je to bila već gotova odluka”, nastavlja.

Biste li danas postupili isto_

“Ne možemo stvari tumačiti u kontekstu naknadnih okolnosti. Da smo znali da će tako biti, odluka bi vjerojatno bila drugačija. U tom trenutku je situacija bila takva da se morala postaviti krizna uprava koja će zaustaviti sve stvari i nekako stabilizirati Holding.

Tada se to činilo kao dobar izbor”

Je li o razgovoru obavijestila Tomaševića?

“Prenijela sam mu da je preko gospodina Juričana gospodin Vuković tražio sa mnom sastanak.

Sad se pokušava insinuirati oko tog sastanka. Mislim da bi bilo pogrešno da nismo razgovarali

U kontekstu svega što se događa ne postoji niti jedna pritužba da postoji bilo kakva nezakonitost, znali smo najavili smo građanima i ja ću ponovno reći: činjenica da Zagreb više nije bankomat za određene interesne grupe stvara velike napade, mi smo na to računali i njih će sigurno biti još. Sigurno da gradska uprava će se odupirati i nećemo popustiti u nastojanjima da se koruptivna hobotnica rasformira do kraja. Neće se više musti novce iz gradskog proračuna kako se muzlo.

Štogod nam drugi radili i koliko god nas napadali mi ćemo nastaviti tako. Građani jako dobro znaju isto tako da su nas zadužili da ćemo izdržat. Ako ikada itko kaže da smo napravili nešto protuzakonito, prva ću stati pred građane.

Prihvatiti poziv na sastanak nije ni nemoralno niti protuzakonito.”

On kaže da je on bio još šef Uprave

“Ne, njemu je tada već bio to rečeno. I ja sam mu to rekla, da ću se naći s  njim kad bude razriješen. On je u tom trenutku dakle bio svjestan da je razriješen. Ne mogu pristati na to da se neke potpune, uobičajene stvari, ….”

“Vuković ne staje pred kamere, za razliku od mene i gradonačelnika. Pitajte ga zašto nije bilo komunikacije između članova uprave. Ja mislim da se nešto da zaključiti iz toga što on ne staje pred novinare i ne odgovara na pitanja”

Autor: M.M.