Hrvatski Sabor nastavlja sjednicu raspravom o dvije odvojene oporbene inicijative za raspuštanje i raspisivanje izbora, onoj sedam klubova lijevo-liberalnih stranaka te Kluba zastupnika Mosta, a uobičajenog glasanja neće biti.

Foto :hr-vjesnik

Klubovi SDP-a, Socijaldemokrata, Zeleno-lijevog bloka, Centra i GLAS-a, HSS-a i Radničke fronte, IDS-a te Fokusa i nezavisnih zastupnika zahtjev za raspuštanje sabora podnijeli su nakon uhićenja bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata te pokretanja istražnih postupaka protiv još dvojice ministara – Borisa Miloševića i Josipa Aladrovića.

Nešto ranije zahtjev za raspuštanje sabora podnio je i Klub Mosta iz istih razloga, tvrdeći da je vlada kompromitirana i da je narušeno povjerenje građana u vladu. Iako je u međuvremenu premijer Andrej Plenković proveo rekonstrukciju vlade, oporba ustraje na svojim zahtjevima.

“Vlada koja je stalno pod teretom nekih afera ne može rješavati probleme građana”

Prema riječima zastupnice Zeleno-lijevog bloka Sandre Benčić, vlada Andreja Plenkovića mora otići, ne samo zbog afera ministara nego, kako smatra, i zato što u šest godina nije postigla nijedan konkretan rezultat, reformu niti ima viziju.

Zvonimir Troskot (Most) kaže da vlada koja je stalno pod teretom nekih afera i promjena ministara ne može rješavati probleme građana. Troskot pritom u odvojenim inicijativama ne vidi problem, već smatra da je to samo pokazatelj da je oporba nezadovoljna radom vlade.

Autor :redakcija hr-vjesnik