Izvor slike: Express - 24sata

Sandra Benčić iz platforme Možemo! za Zagreb News govorila je o uspjehu na parlamentarnim izborima te najavljuje žestoku borbu na predstojećim lokalnim izborima.

Na pitanje ukoliko politička platforma Možemo! uspije osvojiti izbore za gradonačelnika Zagreba, koji će biti prvi potezi koje će realizirati, a Benčić je rekla da će oni prvo pokrenuti rješenje vezano na obnovu Zagreba, ali to podrazumijeva dvije vrste obnove: Prva je obnova i sanacija od potresa, a druga je obnova Zagreba nakon Bandića.

“U Saboru i u Gradu prvo pitanje će biti obnova Zagreba i to dvije vrste obnove. Prva je obnova i sanacija od potresa. U to spada obnova svih zgrada i infrastrukture stradale u potresu. Sama obnova mora integrirati i urbanističku obnovu jer je grad urbanistički uništen u zadnjih 30 godina. Druga obnova je obnova Zagreba nakon Bandića. Tu treba napraviti čitavu reviziju poslovanja i treba zaustaviti prelijevanje novca iz gradskog proračuna prema Holdingu koji onda radi štetne ugovore za grad i za sam Holding koji to radi kako bi namirio svoje pajde. To je ogroman posao čišćenja. Sigurno je da će nam na prvom mjestu biti trenutačno zapuštena osnovna socijalna infrastruktura i njeno unaprjeđenje, od bolnica i ambulanti do vrtića i škola. Treba riješiti problem nerealno skupih usluga koje su toliko koštale zbog štetnih Holdingovih ugovora” – poručila je Sandra Benčić.

Na upit smatra li da im je sada HDZ veća konkurencija od Bandića rekla je da HDZ jako dugo nije imao vlast u Zagrebu i mislimo da će tako i ostati.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

AUTOR: HR-vjesnik