Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Veliki broj europskih velikana suočeni su s krizom zbog koronavirusa, a jedan od njih je i Bayern. Nogometašima su značajno smanjena primanja idućih mjeseci, ali kriza nije jedini problem koji je zahvatio Bayern.

Naime, Bayern dobiva ogromne novce od sponzora, a jedan od glavnih sponzora mu je Audi s kojim ima ugovor od 2006. godine. Audi ima osam posto u vlasničkoj strukturi kluba. Prema tome svi igrači su dobili sponzorske automobile i dužni su ih voziti, no većina to ne radi.

Lewandowski se po Bavarskoj vozi u Bentleyu, Sule u Ferrariju, a Boateng uživa u svom Mercedesu kojeg je nedavno razbio iako nije smio voziti jer je morao biti u samoizolaciji, no pravdao se time da je išao posjetiti djecu.

Prema izvještaju njemačke televizije TVO u nesreći nije bilo ozlijeđenih, a materijalna šteta na vozilu se procjenjuje na 25 tisuća eura. Policija je navela kako su se na vozilu nalazile gume neprilagođene uvjetima na cesti te je to glavni uzrok nesreće.

Bild donosi vijest da je sportski direktor Hasan Salihamidžić odlučio kažnjavati igrače zbog toga jer nekolicina njih ne žele voziti automobile od jednog od glavnih sponzora kluba.

Njemački mediji prenose da će svaki igrači biti kažnjen s 50 tisuća eura ako ga se sljedeći put uhvati u automobilu druge marke.

Audi ima ugovore i s Barcelonom i Realom, a igrači španjolskih velikana se pridržavaju uputa i voze sponzorske automobile.

Kako je Boateng slupao Mercedes

Podsjetimo, Jerome Boateng sudjelovao je u prometnoj nesreći sa svojim skupocjenim Mercedesom u blizini Münchena.

Zvijezda Bayerna jučer ujutro krenula je po svog sina, međutim u jednom trenutku je izgubio kontrolu nad automobilom te je završio u zaštitnoj ogradi.