Izvor slike: Facebook

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u četvrtfinalu Europskog prvenstva,  koje se od 12. do 24. siječnja održava u Budimpešti  selekciju Grčke s 14:11 (6:3, 4:3, 3:3,1:2).

Hrvatski vaterpolisti nastavili su s nizom pobjeda pobijedivši u Budimpešti Grčku te će se u petak sa Španjolcima boriti za europsko finale. Presudila je odlična obrana Hrvatske s igračem manje, jer su Grci od čak 15 napada sa igračem više iskoristili samo šest.

Izabranici Ivice Tucka su pobjedu praktički osigurala već u prvoj trećini, koju su Barakude dobili s 6:3. U 12. minuti bilo je 8:3, uz po tri gola odličnih Jokovića i Vrlića, te 9 obrana fenomenalnog Bijača. U poluvremenu je Hrvatska vodila s 10:6, a nakon treće četvrtine 13:9, da bi u zadnjom periodu Barakude znalački i smireno priveli utakmicu kraju.

“Barakude” će u polufinalu igrati protiv Španjolske koja je četvrtfinalu boljim izvođenjem peteraca svladala branitelja naslova Srbiju s 10:9.

Španjolci su izbacili europske i olimpijske prvake Srbe, koji su na zadnja četiri europska prvenstva bili zlatni, a sada su ostali bez medalje. Polufinale je izborila i Crna Gora koja je porazila svjetske prvake Talijane sa 10:8. Crnogorci će u polufinalu igrati protiv Mađarske koja je sa 14:10 bila bolja od Rusije.