Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Milan Bandić je nakon predaje lista kazao da njegova Stranka rada i solidarnosti izlazi u šest izbornih jedinica – četiri zagrebačke (1., 2., 6., 7.) te u 3. koja obuhvaća Zagorje i Međimurje i 9. koja obuhvaća sjevernu Dalmaciju.

‘Stranka rada i solidarnosti i rekao bih hrvatskog zajedništva. Ovo što se događa zadnja dva tjedna od prodavača magle sijača iluzija, sijanja straha čime žele podijeliti građane na crvene i crne, povijest se ponavlja 30 godina. To građane ne zanima. Očekujem na izborima da se konačno progleda da se i umjesto ideoloških podjela gleda što je tko napravio na polju demografske obnove, obrazovanja, rada i zapošljavanja, solidarnosti i socijalne pravde. Mi nudimo europski Zagreb za europsku Hrvatsku. Pozivam sve građane Zagreba i Hrvatske da 5. srpnja iziđu na izbore jer tada je prilika da imaju sudbinu u svojim rukama’, poručio je Bandić.

Je li Bandić ovom „škakljivom“ izjavom sam sebi skočio u usta, obzirom na to da je i on u svojem skoro pa 20. godišnjem mandatu davao razna obećanja koje nikad nije ispunio, a ni neće.

Obećavao je sanaciju Jakuševca, izgradnju Nacionalne dječje bolnice, najavio je gradnju kupališta i termo toplica gdje bi se zaposlilo 700 ljudi, izgradnja tunela kroz Medvednicu, izgradnju novog stadiona u Zagrebu, najavio je i sjevernu zaobilaznicu, ugradnju podnog grijanja u strogom centru, preseljenje hipodroma, tramvaj do aerodroma, neboder od 200 katova te još neke nadobudne projekte koje očito neće nikad započeti, a kamoli dovršiti.

Bandić je nastavio u svom starom stilu umišljene veličine koja svima dijeli lekcije, što u trenutnom društveno-političkom momentu izgleda naročito deplasirano i degutantno. Bandićevo pametovanje i prodavanje priča o moralu sada više nije samo iritantno, već je nepristojno i uvreda je za razum, a u konačnici postalo je vrlo opasno i destruktivno.

Hoće li ga birači kazniti na ovim parlamentarnim izborima, a konačno ga poslati u političku ropotarnicu na sljedećim lokalnim izborima, vidjeti ćemo za manje od godinu dana.

AUTOR: HR-vjesnik