Izvor slike: Telegram.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer popodne posjetio je Sesvete, a stanje u kojem se pojavio u gradskom vrtu potaknulo je priče da je gradonačelnik bolestan ili da je možda previše popio.

Bandić je vidno teturao, a suradnici su ga morali pridržavati da ne padne. Krajnje nekarakteristično, gradonačelnik u Sesvetama nije održao nikakav govor, jer za to naprosto nije bio u stanju.

U izvještajima se spominje i kako nije bio pretjerano zainteresiran za druženje i fotografiranje s okupljenim građanima. Kako su javila 24 sata, jedan od njegovih bliskih suradnika za sve je okrivio piće koje je Bandić pio tijekom ručka. „Milan je probao neku žesticu“, kazao im je neimenovani suradnik.

No, Bandić je priču kako je previše popio danas demantirao. Zagrebački gradonačelnik tvrdi kako je imao problema s tlakom.

„Jučer mi nije bilo dobro, zaboravio sam popiti tabletu za tlak. Možda sam trebao ostati doma, odradio sam koliko sam mogao i vratio se doma, popio tablete i bilo mi je dobro“, objasnio je Bandić, prenose 24 sata. Dodao je kako građani mogu biti mirni, jer „gradonačelniku nije ništa“.

Kada je već sam načeo temu svoga zdravstvenog stanja i tlaka za koji je navodno zaboravio popiti tabletu, portal Index.hr za mišljenje je upitao jednog liječnika koji se u životu nagledao mortus pijanih ljudi kao i osoba koje imaju problemima s tlakom. Pristao je “na daljinu postaviti dijagnozu” pod uvjetom da mu ne objavimo identitet, prenose iz portala Index.hr.

“Poznavajući javno dostupnu medicinsku povijest Milana Bandića, koja uključuje i moždani udar, njegovo jučerašnje stanje moglo bi biti i posljedica nedavnog lakšeg moždanog udara. Moguće je, ali iznimno malo vjerojatno”, rekao je liječnik. Pa ako je moždani udar malo vjerojatan, što je onda vjerojatnije, upitali su ga.

“Da držim seminar specijalizantima psihijatrije, poželio bih baš takav primjer da im pokažem osobu u akutno opitom stanju”, zaključio je sugovornik za Index.

AUTOR: HR-vjesnik