Izvor slike: Tportal

Uz blagoslov HDZ-a i SDP-a, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić pokojnog Milana Bandića proglasio je prekjučer na sjednici gradskog vijeća počasnim građaninom, na što je nezavisni Dalibor Kratohvil oštro reagirao ne vjerujući da je takvo nešto u tome gradu uopće moguće.

U nevjerici, žustro je poručio kako ga je sram što je uopće član Gradskog vijeća, ali da i Grad može biti sram da “jednom kriminalcu sa preko 200 krivičnih prijava daje nagradu za počasnog građanina”.

Ljut je na ovu odluku jer kaže kako pokojni zagrebački gradonačelnik za Vrbovsko nije napravio apsolutno ništa. Istog mišljenja bili su i vijećnici njegove liste Nedeljko Kovačić i Damir Grgurić. Nije im jednostavno jasno kako takvu titulu može dobiti “čovjek koji je bio u Remetincu i koji ima brojne optužnice DORH-a.”

Potpuno neočekivano, ustvari apsolutno začuđujuće, dvoje SDP-ovca; Anton Burić i Marijan Rački bez pogovora su podržali odluku.

Nakon što je pao veo tajne i što se doznalo da je ovaj prijedlog došao od strane svih vijećnika Nezavisne liste Dražena Mufića, sam se osvrnuo na pitanje zašto je Bandić zaslužio biti počasni građanin Vrbovskog.

“Bandić je uvijek imao pozitivan odnos i osebujan način rada i uz takav rad nam je uvijek stigao doći i obići nas”, priča i prisjeća se kako su za igrališta dobili kosilicu te da je došlo 200 kubika komposta i puno trave, kada je on bio predsjednik Nogometnog kluba Vrbovsko iz Zagreba. Pohvalio se i kako mu je bio na sprovodu, gdje se uvjerio koliki su ga ljudi voljeli od radnika do akademika i sugrađana. Muftić je još naglasio da tu nagradu Bandić zaslužuje ne samo od Vrbovskog nego od cijelog Gorskog kotara.

Podsjetimo, Bandić je već dobio titulu počasnog građanina i to početkom 2019. godine kada su ga vladajući grada Đurđevca uz podršku HDZ-a proglasili počasnim građaninom, na što su se oporbeni vijećnici iz redova SDP-a pobunili kao i veliki dio podravske javnosti.

AUTOR: HR-vjesnik