Baka (83) vikala sinu, snahi i unuku: “Ubojice! Hoćeju mi zeti hižu!” Sud je osudio

Baka Danka (83) iz Zagorja proglašena je krivom i osuđena jer je u dvorištu vikala na sina, snahu i unuka.

Prema presudi, sve se dogodilo u svibnju oko 10:50 na području Svetog Križa Začretja.

“Ubojice! Hoćeju mi zeti hižu! Maltretiraju me već trideset godina!”

“Kao majka, svekrva i baka, počinila je nasilje u obitelji prema svojem sinu, snahi i unuku na način da je u dvorištu vikala riječima: ‘Ubojice!’ ‘Hoćeju mi zeti hižu!’ ‘Maltretiraju me već trideset godina!’ ‘To je moje!’ ‘Ja sam to napravila s mužem prije 60 godina!'”, “Tu sam ja gazda!”, “Mene ne bu niko steral iz kuće!” “Ubojice! “Tati!”, navodi se u presudi, prenosi Danica.hr.

U presudi se dalje navodi kako je 83-godišnjakinja opisanim ponašanjem kod žrtava nasilja izazvala je osjećaj uznemirenosti te da je time počinila psihičko nasilje u obitelji prema sinu, snahi i unuku, koje je kod žrtava prouzročilo uznemirenost”, ističe se u presudi.

Baka Danka na suđenju je rekla kako se ne smatra krivom. Inače nije osuđivana niti se protiv nje vodi bilo kakav drugi postupak.

“Ne sjećam se i ne znam kaj se događalo taj dan. Ali, nisam psovala, niti vikala, niti vrijeđala svoju snahu, sina i unuka. Nemam kaj drugo za reći, stara sam i nemoćna. Već 30 godina sin i snaha napadaju mene i supruga jer hoće uzeti našu kuću”, ispričala je gospođa Danka. Suprug joj više nije živ. 

Sud je kaznio, i to ne malom novčanom kaznom

Baka je, inače, suvlasnica kuće u kojoj zajedno žive, a poludjela je nakon što je u dvorištu vidjela sudskog vještaka geodeta koji je došao mjeriti nekretninu. Geodetu je, pak, rekla: “Nemaš kaj tu delati! To sve ide na vrhovni sud i tam se sve to rješava! Nemaš kaj tu delati! Izvoli iz mojega dvorišta van!”

Ipak, Danku su na sudu teretili iskazi snahe i unuka pa ju je sutkinja proglasila krivom i osudila za obiteljsko nasilje, piše Danica. Mora platiti novčanu kaznu od 2000 kuna.

Autor : redakcija hr-vjesnik