Izvor slike: Sportske novosti – Jutarnji list

Navijači zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boysi, u ovim kriznim vremenima pokazali su se kao istinski heroji koji vode brigu o najugroženijim skupinama društva. Osim što su se organizirali i krenuli u pomoć stanovnicima Zagreba čiju je sigurnost u pitanje doveo nedjeljni potres, oni su ti koji unazad nekoliko dana raznose hranu, ali i ostale potrepštine starijim i ugroženim građanima koja posebno pogađa pandemija koronavirusa.

Baš zbog takvih humanih aktivnosti, u vrijeme dok se svijet bori s ekonomskim slomom, dok se tisuće radnika boje za svoja radna mijesta, a stotine hrvatskih obitelji strahuje za svoju obitelj potpuno nevjerojatno zvuči vijest da su nogometaši Dinama odbili ostati bez trećine svoje plaće. Dinamovci očito ne razmišljaju o teškoj i neizvjesnoj budućnosti koja prijeti cijelom nogometnom svijetu, a da se razmišljati treba potvrđuju primjerice njihovi kolege iz Osijeka, ali i nogometaši iz svjetskih klubova poput Bayerna. Oni su naime u ovom kriznom razdoblju bez previše pompe skresali ugovore svojim nogometašima i zaposlenicima, dok na uvjete tog tipa ne pristaju igrači, ali i stožer prve momčadi Dinama, uključujući i trenera Nenada Bjelicu.

Takav potez Dinamove momčadi pa i trenera izazvao je lavinu nezadovoljstva u javnom prostoru, a simpatizeri zagrebačkog kluba i momčadi pitaju se gdje je nestao moral i kako je moguće da u ovim kompleksnim vremenima dečki koji bi trebali biti uzor hrvatskoj mladosti postupaju tako sebično, u vrijeme kada blagajnice riskiraju vlastite živote radeći za minimalac, dok zdravstveni djelatnici padaju s nogu, preplaćeni nogometaši nemaju se namjeru odreći djela svojih prihoda.

Navijači su posebno razočarani u kapetana Arijana Ademija, za kojega je Dinamo imao razumijevanja i u trenutku suspenzije, kada mu je zajamčeno da će unatoč toj mjeri kao kapetan momčadi kroz sve četiri godine ugovora dobivati sve što mu je obećano u ugovoru. Dinamo je dakle izašao u susret Ademiju onda kada je to bilo potrebno, sada kada Dinamo treba Ademija kao moralnog vođu, on okreće leđa, i za sobom povlači ostatak momčadi koja zarađuje milijune – prenosi portal Dnevno.hr.