Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i potpredsjednik stranke Branko Bačić komentirao je na N1 komunikaciju Milanovića i Plenkovića. Bačić je rekao da je nakon brojnih događaja u kojima je predsjednik Milanović izvrijeđao vladu, nazvavši je korumpiranom, a HDZ bandom, jučerašnji istup Zorana Milanovića bila “kap koja je prelila čašu”.

Foto : Screenshot

“Dugo vremena smo pružali ruku suradnje i prelazili preko izjava. Plenković je jučer nakon još jednog brutalnog, dosta primitivnog ispada rekao da ćemo sada promijeniti politiku – neće izostati Ustavom propisana suradnja”, rekao je dodavši da je čelnik vlade dosad bio na usluzi predsjedniku države.

“Vladajuća većina je stabilna”

Kaže da će nužnu suradnju s Milanovićem nastaviti, ali ministri više neće biti na dispoziciji državi. Naglasio je da je vladajuća većina stabilna.

Kaže da veleposlanici nisu bili imenovani bez bojkota. 

“To se nije smjelo dogoditi, ali se dogodilo, ne krivicom predsjednika vlade, koji je podupirao suradnju. Moramo osvijestiti da je suradnja nužna i da jedni druge moramo uvažavati. Ne možete 220 tisuća ljudi nazvati bandom, nemate se pravo tim ljudima tako obraćati”, rekao je. 

Zaključio je da će vlada raditi u interesu RH i građana, a suradnja s predsjednikom će biti “kakva će u ovom trenutku moći biti i rješavat će se pismeno”.

Autor : redakcija hr-vjesnik