U naletu automobila na skupinu pješaka u Berlinu jutros oko 10:30 sati jedna je osoba poginula a osam je teško ozlijeđeno od kojih se pet nalazi u životnoj opasnosti, priopćila je vatrogasna služba Berlina.

Foto : Screenshot

Kako je nadalje objavljeno, veći broj ljudi je zadobio lakše ozlijede kada se oko 10,30 sati osobni automobil marke Renault Clio zaletio u gomilu pješaka na Breitsched trgu u blizini željezničke stanice Zoo u zapadnom dijelu berlinskog središta.

Automobil se zaustavio u izlogu jedne trgovine, a vozač je nakon toga htio pobjeći s mjesta događaja. No zaustavili su ga prolaznici i predali policiji.

Specijalci pretražuju vozačevu kuću

Specijalna policija pretražuje vozačevu kuću u berlinskoj četvrti Charlottenburg, javlja Bild. Navodno je uhićeni poznat policiji od ranije zbog kaznenih djela vezanih za imovinu. Prije 4 sataJedan od učenika teško ozlijeđen

Među ozlijeđenima je dvanaest učenika, jedan od njih teško, javlja Bild. Podsjećamo, poginula je njihova učiteljica koja ih je vodila na izlet. Prije 5 satiIstražitelj za Bild: Ovo definitivno nije nesreća, on je hladnokrvni ubojica.

Foto : Screenshot

Jedan istražitelj je za Bild rekao kako motiv vozača imena Gor H. još uvijek nije jasan, ali da ovo definitivno nije slučajna prometna nesreća.

“To definitivno nije bila nesreća. On je hladnokrvni ubojica”, rekao je istražitelj za Bild. Prije 5 satiEvakuirane okolne zgrade

Oko 15 sati evakuirane su okolne zgrade. Policija navodi da je to čisto zbog predostrožnosti, prenose lokalni mediji. Također, auto koji se zabio u izlog je detaljno pregledan te nema nikakvih dodatnih prijetnji.

Policija: Ne otkrivamo identitete stradalih prije nego što se o tome obavijeste njihove obitelji

Foto : Screenshot

Berlinska policija javlja da neće otkrivati identitete stradalih dok za to ne saznaju njihove obitelji. Također, psihološka pomoć dostupna je za pogođene ovim događajem, javljaju. 

“Imajte na umu da podatke o ozlijeđenima ne otkrivamo prije nego što se o tome obavijesti rodbina. Psihosocijalna skrb dostupna je na licu mjesta za pogođene osobe, kao i za naše hitne službe”, rekli su iz berlinske policije.

Objavljena snimka uhićenja vozača

Na društvenim mrežama objavljena je snimka s mjesta događaja, pa tako i uhićenja vozača. Upozoravamo, snimka je uznemirujuća.

Policija vozača poznaje otprije

Kako piše Bild, policija uhićenog vozača, 29-godišnjeg Armenca iz Berlina, zna otprije. On je trenutno na ispitivanju, a još je uvijek nejasno je li se namjerno zabio u ljude i izlog ili je riječ o nesreći. Navodno je uhićeni poznat policiji od ranije zbog kaznenih djela vezanih za imovinu. 

Svjedok je Bildu rekao da je on zadržao vozača dok je došla policija.

Autor : redakcija hr-vjesnik