hr-vjesnik

U redakciju hr-vjesnika dobili smo nevjerojatnu prijavu da općinski načelnik Kalnika nema mjesto boravka ni prebivališta u općini kojom upravlja.
Slijedom te prijave pokrenuli smo istragu kako bi se uvjerili u istinitost same prijave i saznajemo nevjerojatno.
U nekoliko telefonskih poziva htjeli smo stupiti u kontakt s općinskim načelnikom Krunoslavom Đurcom, no nakon nekoliko pokušaja nismo uspjeli. Tražili smo ga na radnom mjestu u općini, no službenica koja nam se javila je rekla da općinskog načelnika nema i da neće dolaziti.

Iskoristili smo priliku i pitali je li općinski načelnik zaposlen u općini, no službenica nam je odgovorila da NIJE, već posao načelnika obavlja volonterski te da je načelnik Đurec voditelj Lokalne akcijske grupe Prigorje-Zagorje sa sjedištem u Novom Marofu i pretežno posao načelnik obavlja on-line!
Na naš upit kaj je zadnji put načelnik bio u općini, samo nam se nasmijala i rekla da nema ovlast iznositi takve podatke o šefu!
Istražili smo da načelnik ima obiteljsku kuću u Križevcima u kojoj ima prijavljeno boravište, a prebivalište mu je u Općini Kalnik.

izvor: hr-vjesnik

Pošto nismo uspjeli stupiti u kontakt s akterom ove priče, prvim čovjekom Kalnika, pitali smo susjede u Križevcima i Kalniku koji su htjeli ostati anonimni.
Susjed u selu Kamešnica potvrdio je da gospodina rijetko kada viđa u kući gdje mu živi sama majka, no nekad joj dođe nešto pomoći, no to je rijetkost, ali koliko znade Đurec ne  živi u Kamešnici. Zaputili smo se u Križevce na adresu boravišta općinskog načelnika Općine Kalnik Krunoslava Đurca u naselje Karane, no nitko nam nije otvarao.
Tražili smo susjedu potvrdu živi li na toj adresi u Križevcima Krunoslav Đurec, ona nam je potvrdila da smo na dobroj adresi te da on tu živi već 15 godina, ako ne i više.
Ovo je nevjerojatna priča da općinski načelnik jedne općine živi u susjednom gradu druge jedinice lokalne samouprave!
Na naš upit u Ministarstvo uprave doznajemo da je to po zakonu, ali da nije uobičajeno da općinski načelnici žive van svojih općina u kojima su dobili povjerenje građana.
Nastojat ćemo stupiti u kontakt s općinskim načelnikom Đurcom kako bismo dobili njegovu izjavu radi rasvjetljavanja ovog izdvojenog slučaja!
Vjerujemo da ima još ovakvih slučajeva koje ćemo istražiti u nadolazećem razdoblju.

Autor : redakcija hr-vjesnik