Izvor slike: 24sata

“Agonija Darija Hrebaka” naziv je konferencije za medije koja je jučer održana u prostorijama Bjelovarsko-bilogorskog SDP-a.

Na konferenciji su sudjelovali Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a, Tihomir Jaić, predsjednik županijskog SDP-a te Nenad Nekvapil, član gradskog SDP-a.

Tihomir Jaić odmah na početku konferencije pustio je video isječak u kojem Dario Hrebak govori o HDZ-u i SDP-u kao o najvećem problemu u Hrvatskoj.

– Hrebak je izjavio prije svega samo nekoliko mjeseci da su HDZ i SDP dio problema. Malo prije toga izjavio je da mu je koalicija s HDZ-om agonija. Gradonačelnik, predsjednik HSLS-a na državnoj razini očito živi u nekoliko agonija – istaknuo je Jaić.

Sarkastično je dodao je kako su tiskovnu konferenciju sazvali da mu pomognu te da ga razriješe agonija, kako bi mu bilo lakše proživljavati ove dane.

– Gradonačelnik je rekao Nacionalu da HSLS neće ići u koaliciju s HDZ-om te da pod cijenu da HSLS neće biti parlamentarna stranka, oni će ići sami na izbore. To je bilo otprilike prije pola godine. Očito je da Dario Hrebak voli agonije, da je mazohist – istaknuo je Jaić.

Izvor slike: Prigorski.hr (isječak iz originalnog članka objavljen u Nacionalu prije osam mjeseci)

Osim toga naglasio je i da u Bjelovaru postoji agonija transparentnosti.

-Gradonačelnik živi u problemima da SDP nije podržao transparentnost u Bjelovaru. Kao i svaki puta do sada je lagao. Neka da s Gradskog vijeća zapisnik, da se vidi kada je bila transparentnost na dnevnom redu. SDP da je i htio nije mogao glasati protiv – dodao je Jaić.

Naglasio je kako SDP transparentnost podržava te kako su upravo transparentnost uveli načelnici i gradonačelnici gdje je SDP na vlasti.

– Još jedna agonija je vezana uz transparentnost. Riječ je o poslovima koji su naplaćeni, a pitanje je jesu li napravljeni. Transparentno smo vidjeli kod putnih naloga gospodina Kiđemeta koji natukao nekoliko desetaka tisuća kuna putnih naloga. Neka gradonačelnik kaže jesu li svi ti putni nalozi zakoniti – upitao je Jaić te naveo još nekoliko primjera, među kojima se dotaknuo i zapošljavanja.

Nenad Nekvapil dotaknuo se zapošljavanja u Gradskoj upravi kazavši kako je objašnjenje gradonačelnika da je to samo prelaz.

Izvor slike: Prigorski.hr

– S jedne strane priča se da se proračun dobro puni, s druge sve su manifestacije ukinute. Ako ne zna, neka ode u Đurđevac pa nek vidi kako će oni održati Picokijadu tako da i mi imamo svoju Terezijanu i ostala kulturna događanja u Bjelovaru – naglasio je Nekvapil.

Dodao je kako je digitalizacija u Bjelovaru najavljivana na sva vrata.

– Ako se pokušate povezati u centru Bjelovara na WiFI, vidjet će te da to ne funkcionira – dodao je.

Rajko Ostojić istaknuo kako o HDZ-u je najbolju dijagnozu rekao njihov bivši potpredsjednik vlade Davor Ivo Štir koji je kazao kako klijentelizam i korupcija razaraju HDZ.

– Imate gradonačelnika Hrebaka koji uporno govori o transparentnosti. Mogao se ugledati na njegovog bivšeg potpredsjednika Stipića koji nije htio agoniju s HDZ-om te je otišao u drugu stranku. Kada je vidio kako Hrebak vodi HSLS, jednu časnu stranku, prvu stranku u pluralističkoj Hrvatskoj, jednostavno je otišao – naglasio je Ostojić.

Dodao je kako je ovo urušaj jedne velike Hrvatske stranke. Ostojić se dotaknuo se i zapošljavanja
naglasivši kako bi HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrebak mogli učiti od HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

– Tamo gospođa Širola dala otkaz u Uredu za opće poslove, odnosno uzela je otpremninu od 200.000 kuna. Prijavila se na Zavod za zapošljavanje i u par dana ju je župan Koren primio na mjesto savjetnice. Od tih 200.000 kuna moglo biti zaposleno šest osoba na godinu dana. Tako da niste vi najgori, ali natječete se za prvo mjesto te imate šansu i pobijediti – zaključio je.

AUTOR: Prigorski.hr