Policija je danas objavila da službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK-om) provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko ljudi zbog sumnje da su počinili porezna kaznena djela te si tako pribavili nepripadnu višemilijunsku materijalnu korist.

Foto : Screenshot

U tijeku je provođenje dokaznih radnji na području policijskih uprava virovitičko-podravske i zagrebačke.

Protiv osumnjičenika, koji će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku, podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, objavila je policija.

Što kaže USKOK?

I ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je danas objavio priopćenje o akciji u kojoj je na području dvije županije uhićeno više ljudi.

U priopćenju se navodi da su “uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om”.

“Porezna kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja” 

Navedene radnje koje se provode na području dvije županije odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile porezna kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja, navodi se u priopćenju.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, objavio je USKOK.

Autor : redakcija hr-vjesnik