75 uhićenih na derbiju, nađena dva noža. Umalo sukob BBB-a i Torcide na odmorištu

Večeras se u Splitu odigrao derbi između Dinama i Hajduka uoči kojeg se oglasila policija.

Iz policije navode da su spriječili potencijalni sukob navijača Dinama Bad Blue Boysa i priveli jednog pripadnika te navijačke skupine.

Sve se odvijalo na odmorištu Nadin gdje je došlo do verbalnog obračuna navijača Dinama i manje skupine navijača Hajduka koja također putuje na utakmicu u Split, no policija je intervencijom spriječila da sve eskalira u fizički sukob.

Policija objavila nove podatke: 75 uhićenih

“Utakmica završila, u tijeku je razilazak navijača. Do završetka utakmice privedeno je 75 navijača, od kojih 63 domaća i 12 gostujućih Posjetitelji napuštaju prostor stadiona, očekujemo pojačani intenzitet prometa i gužve na cestama oko stadiona i na izlaznim pravcima iz Splita. Apeliramo na sve sudionike u prometu na pojačani oprez. Poštujte smjernice, upute i naredbe policije u prometu”, priopćila je policija na Twitteru.

Bad Blue Boysi i Torcida nakon utakmice zapalili stolice na Poljudu

HAJDUK i Dinamo odigrali su bez pobjednika na punom Poljudu u 13. kolu SuperSport HNL-a.

>> Opširnije

Prije 18 sati

Policija objavila razloge privođenja, našli su i dva noža

Policija je objavila razloge zbog kojih je privela 28 navijača, pri čemu je navela i da su policajci kod navijača pronašli dva noža.

Radi se o posjedovanju pirotehničkih sredstava, dva noža, alkohola i droge, fantomke i metalnih šipki te posjedovanja transparenta neprimjerenog sadržaja i ulaznice na tuđe ime.

Navijači su privođeni i zbog narušavanja javnog reda i mira. 

Policija: Privedeno 28 navijača

“Do početka susreta policija je privela 28 navijača – od kojih domaćih 19, a gostujućih 9”, objavila je policija.

Autor : redakcija hr-vjesnik