Izvor slike: Tportal (uređenje: HR-vjesnik)

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, osumnjičen u aferi Janaf, uhićen je nakon što je sam došao u sjedište policijskog ureda za subijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK).

“Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a”, priopćeno je iz njegova velikogoričkog ureda oko 13,30 sati.

To je u izjavi Hini potvrdio i njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji u ovom trenutku nije želio govoriti o detaljima slučaja.

Neslužbeno se doznaje da se očekuje i uhićenje gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića kojega će policija dovesti u sjedište PNUSKOK-a na zagrebačkim Oranicama.

Uskok je protiv njih zatražio određivanje istražnog zatvora o čemu će danas odlučivati zagrebački Županijski sud.

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Izvor slike: Prigorski.hr

Podsjetimo, za HDZ-ova Dražena Barišića se do ove afere nije znalo puno, ali medijima je upao za oko kada je zaboravio u imovinskoj kartici navesti luksuzni Mercedes, a zanimljiv je podatak da se u prošlom sazivu sabora za riječ javio samo tri puta. Obnaša dužnost gradonačelnika Velike Gorice još od 2009.godine, kada je u drugom krugu dobio izbore. Treći mandat osvojio je u drugom krugu izbora 2017., osvojivši 61,11 posto glasova.

Premda se u sabornici Barišićev glas baš i nije mogao čuti, o njemu se ipak ponešto moglo pročitati u medijima pa je tako otkriveno da gradonačelnikova supruga vozi luksuzni, unajmljeni Mercedes koji nije prijavljen u njegovoj imovinskoj kartici. Inače, supruga je zaposlenica Centra za obrazovanje u Gorici, dok je Barišić uz gradonačelničku i saborsku dužnost, ujedno i čelnik županijskog ogranka stranke.

AUTOR: HR-vjesnik