39-godišnjak u Istri kod kuće uzgajao travu, imao i speed

Pulskia policija je provela kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do informacija da osumnjičeni proizvodi i preprodaje drogu te su 7. listopada, temeljem naloga nadležnog suda, obavili pretrage njegovog doma i vozila.

Imao marihuanu i speed

Prilikom pretrage doma pronašli su vrećice s ukupno 178 grama bijele praškaste materije, za koju je preliminarnim testiranjem dobivena pozitivna reakcija na amfetamin.

Također su pronašli vrećice i kutije u kojima se nalazilo ukupno 307.1 gram marihuane, kao i dvije precizne, digitalne vage.

Uzgajao travu

U domu osumnjičenika policijski službenici pronašli su i improvizirani laboratorij za uzgoj indijske konoplje, odnosno utvrdili su da je počinitelj u jednoj prostoriji postavio opremu za uzgoj i kante u kojima je uzgajao indijsku konoplju.

Pronašli su i oduzeli 27 stabljika, visine od 32 do 81 centimetra, te vrećice s ukupno 375 grama lišća konoplje. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. listopada u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Autor : redakcija hr-vjesnik