Izvor slike: Rimac Automobili

Hrvatski inovator i poduzetnik Mate Rimac na svom Facebooku je objavio fotografije i screenshot statusa njegovog partnera Marka Pejkovića u kojem se navodi da je kineski grad Xiangyang poslao zagrebačkom Crvenom križu 20.000 zaštitnih maski.

Naime, Rimac je s partnerima ranije pomogao ovom gradu te im u jeku pandemija koronavirusa poslao donaciju zaštitnih maski. Ta gesta je sada uzvraćena.

– Prijatelji se vide u nevolji. Xiangyang (gdje je Camel – Rimac JV) pomaže svom gradu prijatelju – Zagrebu – objavio je Rimac.

– Prije dvije godine šalio sam se oko podrške tome da Xiangyang i Zagreb postanu gradovi partneri. Pitao sam se ‘što prijateljski gradovi rade, idu li van na pivo?’. Ovo je što rade.

U teškim vremenima pomažu jedni drugima. Prije dva mjeseca poslali smo nekoliko tisuća maski u Xiangyiang gdje je stotinjak naših kolega bilo zatvoreno u potpunu karantenu.

Nije to bilo mnogo te smo odlučili kako s time nećemo ići u javnost jer to nije bio PR potez – navodi se u Pejkovićevom statusu.

– Ali korona virus prošao je pola svijeta i pogodio Hrvatsku, a prošle je nedjelje Zagreb pogodio i najteži potres u posljednjih sto godina. A zatim su, bez pitanja, naši prijatelji iz Xiangyanga u znak podrške poslali 20.000 maski hrvatskog Crvenom križu. Hvala vam, prijatelji! – piše Pejković.

Izvor slike: Index.hr (screenshot)