Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova u subotu je objavilo da je u Ukrajini zarobljen hrvatski državljanin te da u suradnji s ukrajinskim vlastima nastavlja raditi na rješavanju slučaja.

Foto : Screenshot

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske oglasilo se o navodima ruske državne televizije RT da je njihov novinar Roman Kosarev razgovarao sa zarobljenim Hrvatom koji se borio u Ukrajini. Ministarstvo je potvrdilo kako je u Ukrajini zarobljen hrvatski državljanin.

“MVEP raspolaže saznanjima o zarobljenom hrvatskom državljaninu te u suradnji s ukrajinskim vlastima nastavlja raditi na rješavanju slučaja. Zbog osjetljivosti situacije, u ovom trenutku ne možemo otkrivati detaljnije informacije”, javili su iz Ministarstva.

Podsjetimo, ruska državna televizija RT objavila je kako je njihovom novinaru zarobljeni Hrvat rekao da je bio vojnik u ukrajinskoj brigadi marinaca koja se skrivana u Mariupolju. On im je, tvrde, rekao da su njega i još nekoliko drugih boraca Rusi zarobili tijekom pokušaja bijega iz opkoljenog grada.