Izvor slike: Maxportal.hr

Županijski sud u Varaždinu potvrdio je u srijedu optužnicu protiv bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića kojeg se tereti da si je nezakonito isplatio oko 1,5 milijuna kuna bonusa.

Na sjednici izvanraspravnog vijeća nisu se pojavili ni Jozinović, niti njegov odvjetnik, što je prilično znakovito. Bivši direktor regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Podravini nije se žalio ni na odluku o provođenju istrage.

Prema našim izvorima, do tužiteljstva je navodno stigla informacija da se Jozinović želi nagoditi i priznati krivnju uz uvjetnu kaznu. Isti izvori bliski pravosuđu tvrde i kako je spreman otvoreno svjedočiti o svemu što se događalo u doba dok je bio direktor Piškornice, prenosi Danica.

Ta bi svjedočenja, mogla biti posebno neugodna za neke župane sa sjevera Hrvatske koji su kao osnivači bili članovi Skupštine Piškornice. Jedan od njih je aktualni župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je u kumskoj vezi sa bivšim direktorom Piškornice Mladenom Jozinovićem kojega se tereti da je “od siječnja 2016. do studenog 2017. neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist te je na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1,47 milijuna kuna”. Nije poznato kako će na to reagirati Državno odvjetništvo.

Mladena Jozinovića sud optužuje i za lažnu diplomu Prometnog fakulteta u Zagrebu koju je predao kao dokaz o stručnoj spremi kad je u travnju 2012. godine došao na čelo Piškornice.